Prodüksiyon Nedir ?

Prodüksiyon Nedir ?

Prodüksiyon  nedir konusuna değinecek olursak üretim, hammadde veya bileşenlerden mal ve ürün üretme veya üretme işlemidir. Başka bir deyişle, üretim girdileri alır ve bunları tüketime uygun bir çıktı oluşturmak için kullanır bir son kullanıcı veya müşteri için değeri olan bir mal veya ürün.

Prodüksiyon Nedir
Prodüksiyon Nedir

Neden Video Prodüksiyonu ?

Video, günümüzde izleyiciyi meşgul etmek, ilham vermek veya eğitmek için kullanılan en başarılı medya biçimlerinden biridir. Hem görsel hem de ses öğelerini birleştirerek, video prodüksiyonu, belirli bir kitleyi tam olarak meşgul etmenize ve bunları yaratıcı ve teknik manipülasyon yardımı ile bir yolculuğa çıkarmanıza olanak tanır. Bu ortam çok yönlü olduğu için, birçoğu video prodüksiyonunun her türlü hikaye anlatımını gerçekleştirmek için özlü bir araç olduğunu iddia eder.

Prodüksiyon Nedir
Prodüksiyon Nedir

Video Prodüksiyon Aşamaları

Video prodüksiyonu dengeleyici bir eylemdir. Video sürecindeki her adım, kısa bir hikaye veya mesajın hayata geçmesi için dikkatli bir şekilde planlanmalı ve yürütülmelidir. Bunu şu şekilde düşünün: Videonuzun gelecekteki izleyicilerinin belirli bir şekilde hissetmesini ve hareket etmesini sağlayan nihai bir hedefle başlarsınız ve ardından üretimi inandırıcı kılmak için her detayın özenle hazırlandığı minyatür bir dünya yaratırsınız.

Üretim aşamalarında alınan kararlar, bu hedefe ulaşılmasına yardımcı olacak şekilde tasarlanmalı ve bunun gerçekleşmesi için genişletilmiş bir reklam ekibi, teknoloji uzmanları, grafik tasarımcıları ve editörler bir araya gelmelidir. Zaman para olduğundan, her kararla ilgili maliyetlerin bütçeye uygun olduğundan ve her görevin verimli ve zamanında yapıldığından emin olmalısınız.

Prodüksiyon Nedir
Prodüksiyon Nedir

Strateji

Herhangi bir video prodüksiyon başlamadan önce, bakılması gereken ilk şey videonun genel amacıdır. Perde arkasındaki motivasyonun ne olduğunu kendinize sorun – insanların web sitenizi ziyaret etmelerini, ürününüz veya hizmetiniz hakkında daha fazla bilgi edinmelerini veya markanıza güvenmelerini sağlamaya mı çalışıyorsunuz? Bu büyük resim hedefi karar verme sürecinizi yönlendirecektir.

Sonraki aşamaları planlamaya başlamadan önce videonun daha küçük hedefleri, hedef demografisi, videonun nerede yaşayacağı, bütçeniz ve videonun erişimini ve yanıtını izlemek için hangi ölçümleri kullanacağınız gibi faktörleri göz önünde bulundurun. Bu soruları önceden yanıtlamak, videonuzun sonraki adımlarında size büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Üretim Öncesi

Ön prodüksiyon, devam etmek için gereken tüm yaratıcı ve planlamayı içerir fikir oluşturma, konsept oluşturma, ruh hali panoları, stil rehberleri, oyuncu seçimi, kaynak bulma yerleri, sahne, senaryo yazma ve zamanlama gibi şeyler. Ayrıntılı ve doğru bütçeleme, yalnızca hikayenizi hayata geçirmek için ihtiyacınız olan kaynaklara sahip olmanızı değil, aynı zamanda paranızın karşılığını ilgili tüm satıcılardan almanızı sağlamak için bu aşamada anahtardır.

Ön prodüksiyon genellikle bir video prodüksiyonunun en çok zaman alan kısmıdır, ancak aynı zamanda başarılı bir video prodüksiyonunun tonunu etkili bir şekilde belirleyen en önemli aşamalardan biridir. Üretim öncesi durum tespiti olmadan, kötü planlanmış bir video göz açıp kapayıncaya kadar parçalanabilir ve katılan herkes için çok fazla zaman ve paraya mal olabilir.

Prodüksiyon Nedir
Prodüksiyon Nedir

Post Prodüksiyon

Genellikle düzenlemeleri, revizyonları ve nihai kesintileri gözden geçirmesi ve onaylaması gereken çok sayıda paydaş bulunduğundan, genellikle Üretim Öncesi aşamanın arkasındaki en uzun ikinci aşamadır. Genellikle düzenleme olarak adlandırılsa da, oyunun bu aşaması sadece görüntü manipülasyonundan çok daha fazlasını kapsıyor. Post prodüksiyon, sonra olan her şeyi içerebilir ve genellikle bilgisayar düzenleme ve grafik becerilerinin uygulanmasını içerir.

Temel düzeyde düzenleme anlamına gelebilir, ancak iyi bir bütçeye sahip çoğu bu aşamanın müziğe, grafiklere, başlıklara, görsel efektlere, renk düzeltmesine ve daha fazlasına genişlemesini bekleyebilirsiniz. Sahnelerin arkasında, yardımcı editörler görüntüleri düzenleyecek, sesi senkronize edecek ve baş editörün çalışması için adlandırılmış ve hazır olan her şeyi alacaktır.

Baş editörler ve yardımcı editörler daha sonra hikaye kesimi denilen şeyi bir araya getirecekler. Bu, izlemek için çok heyecan verici bir düzenleme olmasa da, tüm kilit paydaşların check-in yapmasına ve her sahnenin ve planlanan detayın gerçekten düzenlemeye dahil edildiğinden emin olmasına izin veren bir sürümdür. Eğer eksik bir şey varsa, şu an sadece onu almak için bir çekim programı için zaman var.

Hikaye kesimini oluşturduktan sonra, editörler V1 kesimini yapacak nihai sonuca çok daha yakın olan ve çeşitli açıları içeren ve hikaye kesiminin sahip olamayacağı bir sürüm.

Bu aşamada, videoda grafikler, başlıklar, görsel efektler, renk düzeltme ve ses efektleri gibi şeyler eksik olacak, ancak herhangi bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğunda manipüle edilmesi daha kolay olacaktır. Ardından, V2 ve V3 olarak bilinen sürümler oluşturulur; burada editör, videoyu birbirine bağlamak için tüm çanları ve ıslıkları katmanlamaya başlar. Ayrıca, videonun son rötuşlarında katman oluşturmak için grafik, görsel efektler ve ses gibi çeşitli bölümlerdeki uzmanları da getirebilirler.

Son olarak, videonuzun çalışma sürümü için editörler hem görseller (renk düzeltme) hem de ses (ses mastering) için gerçekleşen bir mastering işlemi uygulayacaktır. Videonun zamanında ve bütçe dahilinde teslim edildiğinden emin olmak için işleri düzenli tuttuğunuzdan ve programınıza bağlı kaldığınızdan emin olun.

Bu konu hakkında daha detaylı bilgi almak için massimo medyanın blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *