Kreatif İçerik Nedir?

Kreatif İçerik Nedir?

Kreatif içerik konusuna değinecek olursak  ürününüz veya hizmetiniz ne kadar harika olursa olsun, kendini satmaz. Potansiyel müşterileri cezbetmek için insanların dikkatini nasıl çekeceğinizi bilmeniz gerekir. Ayrıca , yalnızca ürününüze iliştirilmiş iki boyutlu bir logo değil, bir deneyim olarak markanızı nasıl satacağınızı da bilmeniz gerekir . Deneyimler, insanların markanıza dahil olmak istemesini sağlama gücüne sahiptir; ayrıca güçlü ilk izlenimler ve kalıcı anılar yaratırlar.

Mükemmel SEO uygulamaları ve vızıltı oluşturucuların (yerel etkinlikler ve sosyal medya kampanyaları gibi) kullanımının yanı sıra , markanız etrafında sürükleyici bir deneyim şekillendirmenin en iyi yollarından biri yaratıcı içeriktir. Kreatif içerik, çevrimiçi varlığınızın ve pazarlama stratejinizin temel bir parçasını oluşturması gereken çeşitli zenginleştirilmiş multimedya biçimlerini tanımlamak için kullanılan bir şemsiye terimdir. En önemli kreatif içerik türlerinden bazıları aşağıda özetlenmiştir:

Kreatif içerik
Kreatif içerik

1. Fotoğraf.

Birçok acemi işletmenin yaptığı en büyük hatalardan biri, web sitelerinde ürünlerinin amatör fotoğraflarının yanı sıra genel stok fotoğrafları kullanmaktır. Bu yaklaşımla ilgili temel sorun, hemen hemen tüm diğer küçük işletmelerin de bunu kullanmasıdır, bu nedenle temelde kalabalığa karışmanın en hızlı yolu budur. Jenerik fotoğrafçılığı kullanmak aynı zamanda tüketici güvenini de azaltır, çünkü tüketiciler sizi görmedikçe sizi tanıyamaz. Profesyonel ürün fotoğrafçılığı, belirli ürün türlerini satmak için de kesinlikle gereklidir.

profesyonel görselleri metinle eşleştirmek, içeriğinizi bir bütün olarak daha akılda kalıcı hale getirecektir. Çoğu insan düz metin içeriğinin yalnızca %10’unu okuduktan üç gün sonra hatırlar. Ancak bu içerik bir resimle eşleştirildiğinde, üç günlük hatırlama oranı aniden %65’e fırlıyor.

2. Grafik tasarım.

Grafik tasarım, unutulmaz marka imajının temelidir. Logo tasarımı, başlık tasarımı, yazı tipi seçimi ve diğer grafik öğeler, web sitenizde, sosyal medya profillerinizde ve geleneksel basılı reklamlarınızda tutarlı bir “görünüm ve his” oluşturmak için uyumlu bir şekilde kullanılmalıdır.

Kreatif içerik
Kreatif içerik

İyi grafik tasarım sadece çekici görünmekle kalmaz, aynı zamanda markaya özgü duyguları uyandırmak için belirli renklerden, şekillerden ve düzenlerden yararlanmalıdır. Örneğin, parlak, canlı tonlar (turuncu ve kırmızı gibi) ve güçlü, cesur şekiller, işletmenizin dinamik, enerjik ve her şeyin bir etki yaratmakla ilgili olduğu hissini iletir. Soğuk renkler (mavi veya yumuşak leylak rengi gibi) ve zarif çizgiler, müşterilerinizin hayatlarını daha sakin ve zarif hale getirmek için orada olduğunuzu bilmelerini sağlayabilir. Harika bir yaratıcı ajans, sizi  ne yaptığınızı ve neyi temsil ettiğinizi  tanımak ve bu fikirleri grafik çalışmaları boyunca temalar olarak dahil etmek için zaman ayıracaktır.

3. Video.

Etkili olması için videolarınızın basit reklamlardan çok daha fazlasını sunması gerekir. Tüketiciler öncelikle bir bilgi kaynağı olarak videoları kullanırlar, bu nedenle, yapmanız gereken tek şeyin onlara işletmenizin var olduğunu bildirmek olduğunu düşünme hatasına düşmeyin. En iyi videolar, ürünlerinizin nasıl çalıştığını açıklayan ve tüketicilere bunların ne için kullanılabileceğini gösterenlerdir (“Kendin Yap” eğitimlerini düşünün). Tüketicilerin %50’den fazlası, satın almayı planlarken, ürünlerle ilgili “açıklayıcı” videolar aramanın yolunun dışına çıkıyor.

 

4. Blog içeriği.

Çoğu insan, blog yazmanın arama motoru optimizasyonu için harika olduğunu zaten biliyor, ancak aynı zamanda ayrılmaz bir marka oluşturucu. Blog yazarken, tüketicilere sesiniz, amacınız ve sektörünüzdeki belirli bir niş hakkında bir fikir verirsiniz. Ayrıca, yaptığınız şey hakkında bilgili ve tutkulu olduğunuzu göstererek marka otoritenizi de geliştirirsiniz.

Blog gönderileri de son derece “paylaşılabilir”. İçeriğiniz iyi yazılmışsa, sosyal medya akışlarını zenginleştirmek isteyen insanlar, onu takipçilerine göndermekten çok mutlu olacaklardır. Bu, blog yazan işletmelerin, blog yazmayan işletmelerden ortalama olarak %126 daha fazla yeni potansiyel müşteri almasının nedeni olabilir. Sosyal Pazarlama tarafından yapılan araştırmalar ayrıca müşterilerin %70’inin yeni işletmeler hakkında geleneksel reklamcılıktan değil, blog gönderilerinden haberdar olduğunu gösteriyor.

Kreatif içerik
Kreatif içerik

Kreatif İçerik Stüdyosu Nedir?

Her yere bakın ve kreatif içerik her yerde. Bir marka filmi, fiziksel enstalasyon, sosyal medya gönderisi, reklam vb. şeklinde gelir… Resmi alırsınız. Eskiden her şey çok parçalıydı. Basılı medya basılı insanlar içindi, Video videolu insanlar içindi. Hareketli grafikler yoktu.

Bugüne hızlı bi şekilde başla. Tüketiciler her markanın eğlendirmesini bekler ve geleneksel mecraların tümü bir tür öpüşen kuzenler haline gelmek üzere birleşti. Yaratma yükü, kurum içi yaratıcılara, prodüksiyon şirketlerine ve bazen proje tabanlı serbest çalışanlara düşer, ancak çoğu zaman net olmayan vizyon nedeniyle hedefi kaçırmakla sonuçlanır.

Bu günlerde markaların seçenekleri var. İşe alınacak yaratıcı yetenek sıkıntısı yok. Dijital medya oluşturmak için yetenekli insanları bulmak, markaların karşılaştığı sorun değil. Bunun yerine, sorun, nihai ürünün, bittiğinde marka yönü ile uyumlu olmasını sağlamakta yatmaktadır.

Herkes bir vizyona sahip olabilir, ancak çoğu zaman, birden fazla kişi bir projeye dahil olduğunda, onları başarıya ulaştırmak için gerekli işi yaratmak üzere hedefte tutmak için kendi tür tünel vizyonunu geliştirirler. mutlaka markanın hedeflediği tutarlı kavram olarak tercüme edilmez.

Bu onların suçu değil; Bir iş yapmak için işe alındılar ve bu iş belirli bir şey yapmaktı. Markalar, mesajın iletilmesini sağlamaya çalışırken tüm farklı hareketli parçaları yönetecek zamana veya insan gücüne sahip değiller.

Kreatif içerik
Kreatif içerik

Bu günlerde markaların seçenekleri var. İşe alınacak yaratıcı yetenek sıkıntısı yok. Dijital medya oluşturmak için yetenekli insanları bulmak, markaların karşılaştığı sorun değil. Bunun yerine, sorun, nihai ürünün, bittiğinde marka yönü ile uyumlu olmasını sağlamakta yatmaktadır.

Herkes bir vizyona sahip olabilir, ancak çoğu zaman, birden fazla kişi bir projeye dahil olduğunda, onları başarıya ulaştırmak için gerekli işi yaratmak üzere hedefte tutmak için kendi tür tünel vizyonunu geliştirirler. mutlaka markanın hedeflediği tutarlı mesaj/kavram olarak tercüme edilmez.

Bu onların suçu değil; Bir iş yapmak için işe alındılar ve bu iş belirli bir şey yapmaktı. Markalar, mesajın iletilmesini sağlamaya çalışırken tüm farklı hareketli parçaları yönetecek zamana veya insan gücüne sahip değiller.

Bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz Massimo medyanın blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Comments(04)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

kreatif strateji nedir

Kreatif Strateji Nedir?

Pazarlamada Kreatif Strateji AçıklamasıiçindekilerKreatif İçerik Nedir?1. Fotoğraf.2. Grafik tasarım.3. Video.4.